روحیه مسئولیت پذیری؛ ضرورتی انکار ناپذیر در بین کارکنان فوریت های پزشکی

تاریخ ایجاد در 06 مهر 1398

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: کارکنان فوریت های پزشکی به عنوان اولین افرادی که بر بستر بیمار حاضر می شوند وظیفه دارند تا علم خود را به روز کنند و با مسئولیت پذیری بیشتری با بیمار و خانواده بیمار برخورد کنند.

به گزارش وب دا، دکتر دارابی در همایش روز ملی فوریت های پزشکی با اشاره به اینکه بر اساس آیات سوره مبارکه مائده هر کس یک انسان را نجات دهد گویی یک قوم را نجات داده است، اظهار کرد: در ایامی که مزین به نام شهدای هشت سال دفاع مقدس است باید گرامی داشت یاد کسانی را که با با بذل جان خود استقلال و امنیت کشور را حفظ کردند.

کارکنان فوریت های پزشکی سربازان خط اول حوزه سلامت

وی بیان کرد: اگر در سالهای ۵۹ تا ۶۷ درگیر جنگ سخت مسلحانه بودیم امروز در جنگ نرم اقتصادی و فرهنگی نیز باید با همان صلابت مقاومت کنیم و شما کارکنان فوریت های پزشکی به عنوان سربازان خط اول حوزه سلامت باید صادقانه به مردم خدمت کنید.

دکتر دارابی با بیان اینکه اولین افرادی که در حوادث و بلایای طبیعی و سوانح رانندگی درون و برون شهری بر بالین بیمار حاضر می‌شوند کارکنان فوریت‌های پزشکی هستند، ابراز کرد: مسئله مسئولیت‌پذیری و تعهد شما در مقابل خداوند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که بهترین نوع خدمت، خدمت به مردم است و خدمت در حوزه سلامت نیز به خاطر اینکه با جان انسانها روبرو هستند در واقع یک موهبت الهی است.

دکتر دارابی با اشاره به اینکه در برخی از اوقات همکاران اورژانس ۱۱۵ به دلیل تعجیل برای رساندن بیمار به مراکز درمانی دچار حادثه شدند، گفت: هم بیمار و هم همراهی بیمار بعد از اینکه شما بر بالین بیمارشان حاضر می شوید اطمینان قلبی بیشتری برای درمان پیدا می کنند از همین رو مسئولیت پذیری کارکنان فوریت های پزشکی بسیار ارزشمند است.

ضرورت به روز کردن اطلاعات

وی با بیان اینکه متصدیان حرفه پزشکی برخلاف سایر حرفه ها باید دائم به فکر به روز کردن اطلاعات خود باشند، گفت: استان خراسان رضوی دومین استان پر جمعیت کشور است که حدود ۵ میلیون جمعیت دارد و ۱۴ شهرستان و ۸۰ بیمارستان تحت پوشش در این استان به مردم خدمت می کنند علاوه براین سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر به این استان وارد می شوند که ممکن است در مسیر دچار سانحه شوند و نیازمند کمک فوریت های پزشکی باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه حوزه سلامت از پزشک تا بهیار چون خدمت به جان می‌کنند احترام خاصی دارند، بیان کرد: این افراد احترام خاصی بین مردم دارند اما کارکنان فوریت های پزشکی باید این جایگاه را با هنر، اخلاق، کردار و علم به روز خود ارتقا دهند .

دکتر دارابی با اشاره به اینکه اگر در حین ماموریت دچار ناملایمات از طرف همراهی بیمار شدید یا مورد پرخاش قرار گرفتید صبورانه تحمل کنید، عنوان کرد: امروز دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۴ ماه بدهی کارانه روبرو است؛ این در حالی است که خدمت رسانی به بیماران لحظه ای متوقف نشده است، شما کدام موسسه را سراغ دارید که با همان کیفیت و کمیت خدمات را به این شکل ارائه کند.

دست‌آوردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی

وی افزود: در بحث توسعه فوریت‌های پزشکی نیز دولت تدبیر و امید سلامت را جزء اولویت‌های خویش قرار داده است؛ از همین رو تلاش گردیده تا در جهت تامین زیرساخت‌های فیزیکی، نیروی انسانی و به روز کردن تشکیلات سازمانی فوریت‌های پزشکی اقدامات موثری انجام پذیرد.

به طور ویژه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقایسه با 4 سال گذشته 23 درصد پایگاه‌های فعال اورژانس 115 افزایش یافته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب 100 نفر در مشهد و 12 نفر در دو پایگاه فعال شهرستان که باعث افزایش 50 درصدی ماموریت ها در طی چهار سال گذشته شده است را در این راستا ارزیابی نمود. دکتر دارابی همچنین با تقدیر ویژه از معاونت توسعه و مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری در بازنویسی چارت تشکیلاتی اورژانس‌های پیش بیمارستانی گفت: اخیرا تعداد 555 پست به مجموع پست‌های این حوزه اضافه گردیده است. افزایش بی سابقه ناوگان آمبولانس‌های دانشگاه که از ابتدای سال 93 تاکنون انجام شده از دیگر تحولات قابل توجه در این زمینه است؛ به گونه‌ای که ما از ابتدای سال یاد شده تاکنون تعداد 146 آمبولانس از اعتبارات وزارتی، دانشگاه و از طریق قرارداد با بانک رفاه به مجموع آمبولانس های دانشگاه اضافه نموده‌ایم. نقش معاونت توسعه دانشگاه در این زمینه، نقشی اثرگذار و قابل ملاحظه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اجرای طرح قاصدک بایستی براساس میزان کار فرد طبقه بندی شود،عنوان کرد: در جهت رفاه حال نیروهای تحت پوشش دانشگاه اقداماتی صورت گرفته است زیرا نمی شود انتظار داشت فرد با ذهن مخدوش خدمات خوبی به مردم ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه برای بهبود شرایط کارکنان گاهی از اوقات با مشکلات مالی، قانونی و یا محدودیت منابع انسانی روبرو هستیم، ابراز کرد: کار حوزه سلامت تحت هیچ شرایطی تعطیل بردار نیست زیرا پزشک قسم خورده که حتی به دشمن خود نیز خدمت کند اما به فراخور حساسیت موضوع درخواست های نیرو مورد بررسی قرار می گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: با تنی سالم و روحیه ای شاد برای خدمت به مردم تلاش کنید زیرا خداوند شاهد تمام تلاش های شما است و به خوبی پاسخ می دهد.