برنامه ریزی و مدیریت عملکرد

برنامه ریزی راهبردی

برنامه ریزی راهبردی-استراتژیک- فرآیندی است سازمانی برای تعریف راهبرد سازمان و تصمیم گیری برای چگونگی یافتن منابع مورد نیاز برای رسیدن به مقصود استراتژیک صورت می گیرد.این فرآیند افراد و منابع را نیز شامل می شود.برای اینکه سازمان بداد به کجا خواهد رفت باید بداند اکنون دقیقا در کجا قرار دارد.پس از آن باید آنچه می خواهد باشد را بدرستی تعریف کرده و چگونگی رسیدن به آن جایگاه را مشخص کند.مستندات حاصل از این فرآیند برنامه راهبردی دانشگاه را تشکیل می دهد.این برنامه ریزی به منظور تصویر کردن طرح و برنامه دانشگاه بکار می رود،اما هرگز نمی تواند مشحصا پیش بینی کند درآینده دقیقا چه چیزی پیش خواهد آمد.به هرحال هدف این برنامه این است که متفکران استراتژی در دانشگاه، استراتژی های سازمان را بر اساس زنده ماندن در شرایط سخت طراحی کنند.در واقع این برنامه به نوعی تصویر رسمی آینده سازمان است.

اهداف اساسی:

1) تأمین،حفظ و ارتقاء سطح سلامت مردم با اولویت های گروه های هدف.

2) تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت مردم با اولویت گروه های هدف برنامه های بهداشتی و درمانی.

3) افزایش تولید دانش در علوم پزشکی و شناخت راهکارهای علمی حل مشکلات بهداشتی درمانی جامعه.

4) افزایش میزان بهره وری منابع دردسترس به منظور ارایه با کیفیت ترین خدمات بهداشتی درمانی، آموزشی و پژوهشی.

5) افزایش سطح فرهنگ و اخلاق حرفه ای اسلامی در آموزش ، پژوهش و ارایه خدمات بهداشتی درمانی.

6) افزایش کیفی و کمی آموزش نیروی انسانی مورد نیاز متعهد و شایسته در علوم مختلف پزشکی.

برنامه ریزی عملیاتی

برنامه ریزی شالوده عناصر مدیریتی است. فرایندی است که سازمان­ها در قالب آن، همه فعالیت ها و کوشش های خود را در مورد اهداف مورد نظر، راه رسیدن به آن و چگونگی طی مسیر در یکدیگر ترکیب می کنند.
 هدف از اجرای برنامه ريزي عملياتي پل ارتباطي بين دورنماي سازمان (برنامه استراتژيک) ونتايج مستمر و در حال پيشرفت (مديريت نتايج) مي باشد. در واقع برنامه ريزي عملياتي بيانگر اين امر است که سازمان قصد دارد چه کاري را، چگونه و در چه زماني انجام دهد و چه کساني مسئول آن خواهند بود. همچنين بيانگر منابع و فعاليت هاي مورد نياز جهت دست یابی به اهداف سازمانی مي باشد.
شفاف سازي اهداف سازمان، اولويت گذاري آنها، قادر ساختن مديران به پيش بيني و آينده نگري، استفاده بهينه از منابع و اندازه گيري عملکرد هدف، پیامد های اساسی استقرار و پیاده سازی برنامه ریزی عملیاتی در هر سازمان می یاشد. آنچه كه امر برنامه ريزي عملياتي را در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بسيار لازم و ضروري مي نمايد گستردگي حوزه كاري، مأموريت ها و وظايف و لزوم تدوين طرح جامع براي پرداختن به همه آنها از يك سو و ضرورت هماهنگي و يكپارچگي حوزه هاي عملكردي از سوي ديگر مي باشد، چرا كه همه حوزه هاي عملكردي وزارت بهداشت به عنوان حلقه هايي در يك زنجيره واحد هستند و شكل دهي خدمتي مطلوب و شایسته، مستلزم همسويي همه حوزه هاي مذكور است. تعدد اسنادي که به عنوان سياست يا راهبردهاي کلان و توسعه اي وزارتخانه به حوزه هاي عملکردي ابلاغ مي گردد، به ناهماهنگي در بين حوزه ها جهت اجراء و پيگيري استراتژي ها منجر مي شود. بر اين اساس و در جهت ايجاد يک فرايند جامع با استراتژي هاي يکپارچه براي حوزه هاي مختلف، برنامه ريزي عملياتي ضرورتی اجتناب پذیر است.

شماره تماس مستقیم دبیرخانه کمیته برنامه ریزی عملیاتی: 38790338-051